Demokrat Zafer

‘Artık yeter’

Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanlığı, ‘Artık yeter’ sloganıyla Üç Fidan parkında ‘Zam zulmüne son’ mitingi düzenledi.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığından 'Artık yeter' sloganıyla miting

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Üç Fidan parkında, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Zam zulmüne son‘ mitingine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ErdemCHP Bursa milletvekili Erkan Aydın yanı sıra CHP ilçe örgütü ve ilçe halkı katıldı.

CHP ilçe başkanı Fırat Yılmaz konuşmasında; “Yaşadığımız zaman dilimi, hoş bir zaman dilimi değil. Hepimiz bu şartlar altında eriyoruz. Erdal İnönü şöyle derdi; ‘Limon gibi sıkılıyoruz.’ Biz de tekrarlıyoruz.
Zam zulmünü sona erdirmek için buradayız. Hayat pahalılığı canımızdan bezdirdi. Pazar ateş pahası, faturalar el yakmayı çoktan geçti.

Geçim sıkıntısı yaşayan halktır. Bu iktidar, herkesi ayrıştırdı. Daha önce olmayan birşey oldu. Bugün herkesi aynı paydada buluşturdu, zenginde fakirde zam zulmünden dolayı eziliyor. Ekmek kuyruklarını görüyorsunuz, pazarlarda akşamları artık yiyecek toplayan vatandaşlarımızı görüyorsunuz. Zamların geri alınmasını, mesken abonelerinden giydirilmiş bedellerin tamamen kaldırılmasını, diğer aboneler için makul seviyeye gelmesini istiyoruz. Çok zamanlı tarife ucuz olacak diyorlardı, daha pahalı çıktı. Bu abonelere tuzak bir yapıdır. Özelleştirme politikaları sonucu vatandaşımıza kap kara bir karanlık olarak yanaşmaktadır.

Elektrik lükse döndü, halbuki en temel ihtiyaçtır, kamusal zorunluluktur. Sonuç olarak; Zamlar geri alınsın, elektrik kamulaştırılsın, devletin ürettiği elektrik oranı olan %16.5, ivedilikle arttırılsın, Enerji dışa bağımlılıktan kurtulsun” derken sözlerini şöyle sonlandırdı; “Elektrik insan hakkıdır ve ulaşılabilir olmalıdır. Artık yeter, fatura soygununa ve zam zulmüne son.”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem konuşmasında; “Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları hayatı çekilmez hale getirdi. Kış aylarında insanlar, battaniyelere sarılıp, TV ışığında aydınlanmak zoruna getirildi. Küçük esnaflarımız yakında kepenk kapatacak duruma geldi. Toplumu karamsarlığa götüren enerji krizi ile karşı karşıyayız. Sanayide bile kademeli elektrik ve doğalgaz tarifesini gördük. Gübre, tohum, ilaç fiyatları çiftçilerin belini büktü. Semt pazarlarında vatandaşımızı, o kalabalıkları göremiyoruz. Eti bırakın sebzeye bile ulaşamaz durumdayız. Fatura yine halkın omuzlarında. Beslenmek, barınmak, ısınmak, aydınlanmak en temel insan hakkıdır. Fahiş zamların geri alınmasını istiyoruz. Sayaç okuma bedellerini, geri almalarını istiyoruz. Vatandaşın sesine kulak verilmesini istiyoruz. Bu sitem vatandaşın isyanı değil imdat çığlığıdır” diye belirtti.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey; “Bugün  çok önemli bir konu için buradayız. Üç Fidanlar, zamanında bağımsız Türkiye diye bağırdıklarında bedel ödediler. Bu bedeli ödeyen onlardı. Emperyalizme karşı iç ve dış mihrakların oyunlarına çomak sokanların isminin yaşadığı alandan haykırıyoruz. Dünden ders çıkarıp yarınlara güvenle bakmalıyız. Türkiye tarım, enerji, sanayi ve ticaretle kendine yetebilseydi, bugün bunları yaşamazdık. Dün enerjide, özelleştirme yapılırken sadece bizim sesimiz çıkmıştı. Biz sosyal demokratlar, bu ülkenin geleceği ile ilgili fikirlerimizi hep ifade ettik. Gençlerimizi düşünerek projeler ürettik. Teröristlikle, iş bilmezlikle itham edildik, dikkate alınmadık. Enerji kooperatifi kurmak için 4 buçuk yıl uğraştık. Bugün Hollanda’da yenilebilir enerjinin tamamı, halkın kurduğu kooperatif tesisleridir. Komşu ülkelere, bu enerjileri satıyorlar. Sadece konutlarda, her binaya zorunlu enerji sistemi kurdurmak istemiştik. Zamanında bu sistem yapilabilseydi bugün enerji sorunu olmayacaktı. Hala devletin %16.5 oranında  elektrik üretimi var. Kalanı özel sektör üretimidir. Elektriği, birde doğalgaz ile üretiyorlar. Elektrik üretimi için alınan doğalgazın bedeli  bilinmiyor, tamamen gizli sözleşmeler. Genel başkanımızın önerileri doğrultusunda, iktidarın bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Temel gereksinimler haktır. Enerji zamların geri alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ